Kryddersnapse i Favrskov

Send os din mening  - - - - - - - - - kontakt 86 987089  20 713400 Frits Skov

Nr. Nye emner Emnetekst Link til film

Sponsorer

         
01

Favrskov snapsen

Snapsemester Jan Kristiansen har en stor kærlighed for gode kryddersnapse. Gennem otte film møder du hans bedste snapse, og får opskrifter på alle snapse
Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Favrskov Snapsen":    
         
02 Pilesnapsen Vi besøger Annette Balle i den gamle skole i Haldum - eller rettere i hendes værksted i haven
Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Pilesnapsen"    
         
03

Enebærsnapsen

Enebær en af de absolut ældste nytteplanter vi kender her i norden. De små og vindblæste træer træffes i forskellige hedeområder næste overalt i Danmark. Enebær har været en ofte benytte ingrediens som krydderi i mange madretter i øl og her i de sidste 300 år som en skattet smagsgiver i brændevin.


Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Enebær Snapsen":    
         
04 Gran/juletræsnapsen

Så længe, jeg kan huske har vi danset om, sunget om, og ”spist” juletræet, men aldrig drukket.

Det betyder ikke, at vi nu skal at køre det elskede træ gennem en saftpresse og se hvad der kommer ud som resultat. Det er meget mere enkelt.


Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Gran Snapsen"    
         
05 Klitrosesnapsen

Ude i klitten blandt almindelige hybenroser gemmer klitrosen sig gerne. Den er ikke særlig stor, men alligevel let at finde med sine sorte bær. Denne snaps hører til en af mine favoritter, måske fordi jeg synes at det er fascinerende at man kan få så meget smag fra planter der bor så fattige steder.


Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Klitrosesnapsen"    
         
06 Kristtornsnapsen

Kristtorn er almindelig i haver og parker. Jeg tror de fleste forbinder den med jul pga. den popularitet som dekorations plante. Den er flot med sine røde bær, men det er ikke dem vi snapseentusiaster har, mest glæde af.


Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Kristtornsnapsen"    
         
07 Lyngsnapsen

Sidst på sommeren når lyngen blomstrer på heden er det et syn der kan betage enhver. For os krydderbrændevins entusiaster er det samtidig en tid med mange glæder på heden. Udover Blåbær, Sortbær og Mosebøllebær er der også selve lyngen at høste.


Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Lyngsnapsen"    
         
08 Mælkebøttesnapsen

Gul og fin står den i vejgrøften eller skovkanten som en af de sikre forårsbebudere, men ak - også som en uvelkommen gæst i græsplænen, hvor den ellers gør sit bedste for at lyse op efter den første forårsregn, der gav liv til den ellers så triste vinterprægede plæne.


Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Mælkebøttesnapsen"    
         
09 Porsesnapsen

Porse er en af de ældste brugsplanter, der er brugt i Danmark. Helt fra bronzealderen kan det bevises, at Porse er blevet brugt i husholdningen i øl og som en form for krydderi.. Ikke mange uden for Nordjylland ved, at et af vore lokale bryghuse, Thisted Bryghus, stadig bruger Porse som smagsstof i en af deres meget aromatiske øl..


Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Porsesnapsen"    
         
10 Tormentilrodsnapsen

Går man tur på heden eller i et fugtigt område, får man måske øje på den lille plante, der gemmer sig mellem græs, lyng og andre planter. Det kan være svært at forestille sig, at der under de små gule blomster gemmer sig en af de bedste brændevinsurter. Selve planten er mellem 10 og 20 cm høj med tynde stængler og en lille gul blomst.


Favrskov filmværksted
    Link til opskriften på "Tormentilrodsnapsen"